Wordt de mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Donderdag 13 september 2018 'Share' is een kwartaaluitgave van TKP Investments
tkp investments
 

 

Nieuwe aanpak voor opstellen beleggingsplan

Het beleggingsplan beschrijft en onderbouwt het strategische beleggingsbeleid. Dit jaar kiezen we voor een nieuwe aanpak. De centrale vraag voor de beleggingsplannen is: welke beleggingsportefeuille leidt tot een optimale positionering?

 lees meer 


Wereld is verslaafd aan fossiele brandstoffen

De wereldwijde energievoorziening is voor het overgrote deel afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas. Deze afhankelijkheid is om twee redenen problematisch.

 lees meer 


Duurzaam beleggen kan altijd

Duurzaam en verantwoord beleggen moet volgens ons een onlosmakelijk onderdeel zijn van het hele beleggingsproces. Uit het beleggingsproces volgt de verdeling in de portefeuille tussen aandelen, vastrentende en alternatieve instrumenten. Vervolgens is er veel ruimte om te kiezen op welke manier ESG aspecten (Environmental, Social and Governance) wordt geïntegreerd.

 lees meer 


Turkije, lira en opkomende markten

Beleggingen in opkomende markten staan de afgelopen periode onder druk door een combinatie van factoren. De sterke dollar, dreiging van een handelsoorlog en een hogere US treasury yield deden het sentiment in opkomende markten omslaan. Recent maakte de Turkse lira een vrije val, waardoor het sentiment verder verslechterde.

 lees meer 


Best-in-class strategie biedt kansen voor pensioenfondsen

Een best-in-class aandelenstrategie geeft pensioenfondsen de mogelijkheid een financiële prikkel te geven aan bedrijven met een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

 lees meer 

 

Afmelden voor nieuwsbrieven | Disclaimer

-